När glaset är tomt

Idag, 19/12, publicerade Sara Skyttedal, förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet, en mycket saklig debattartikel på DN Debatt. Det kan tyckas som en händelse efter gårdagens offentliggörande av en beredskap till nytänkande inom integrationen av Kristdemokraterna ordförande Göran Hägglund. Dock ganska lamt och inte speciellt produktivt nytänkande men i alla fall en öppning.

I min post om det inlägget skrev jag att jag skulle ta upp det omedelbara och smutsiga gensvaret han omgående fick från alla håll och kanter. Inklusive vår statsminister Stefan Löfvén. Naturligtvis fick även Sara Skyttedals debattinlägg ett omgående och smutsigt mottagande!

Eva Bohlin (KD) skäms, enligt vad hon twittrar. KDs Désirée Pethrus konstaterar ”Det här är totalt avskyvärt” och att hon ”mår illa”. Caroline Szyber, också hon KD, blir arg, besviken, irriterad och får huvudvärk!

Det mest spännande är dock att Désirée Pethrus säger:

”…Att då föra ett teoretiskt resonemang om att det inte finns tillräckligt med bostäder och jobb. Det är totalt avskyvärt. Det ska se ut som välvilja men när man läser mellan raderna är det tvärtom…”

Jag vet ärligt talat inte vad det är för teoretiskt i det resonemang som Sara Skyttedal för. Allt hon beskriver är sant! Men det är lite som annonsen för boken ”Invandring och mörkläggning” som bokens två författare, Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin, för egna pengar satte in i Dagens Nyheter i somras.

Resultat blev som bekant massiv kritik mot DN för att ha tagit in annonsen. Inte för att det av myndigheter rapporterade fakta som publicerades i annonsen var felaktiga, utan för att DN hade mage att publicera en annons för en bok späckad med sådana fakta som visar att vår migrationspolitik är vettlös.

Om glaset är fullt så ska inte tillströmningen minskas! Tvärtom måste glaset göras så att det rymmer mera!

Men…

  • Vi ska inte tumma på vår lönestruktur så att vi kan skapa tiotusentals okvalificerade arbeten. Snart är de hos Arbetsförmedlingen inskrivna arbetslösa som står långt eller mycket långt från arbetsmarknaden 70 procent. Av dessa är ca 40 procent invandrare.
  • Vi ska inte tumma på våra rikliga byggnormer så att vi kan bygga lägenheter som inte kostar 15.000 – 30.000 i månaden eller två till fyra miljoner i köpeskilling.
  • Men vi måste bygga massor med stora lägenheter som inte är avpassade för den svenska normalfamiljen med 2.x personer utan för familjer med kanske 6, 8 upp till 12 individer.
  • Vi ska helst inte höja kommunalskatten när soc. får problem med budgeten för att betala hyror i kanske 30.000-kronorsklassen.
  • Vi ska inte sätta åt både allmännyttan och privata värdar för att dom kräver att hushållets samlade bruttoinkomst överstiger månadshyran med både två och tre gånger för att ge ett kontrakt.
  • Vi ska inte se till att de ca 280.000 unga vuxna som vill ha sin första egna lägenhet kan få det.
  • Vi ska dessutom skaffa fram obefintliga lärare till, understundom, obefintliga skolor inom 30 dagar till alla barn. Och dessutom lärare som som minst är tvåspråkiga; Arabiska och Svenska, Tigrinja och Svenska Pashtun eller Dari och Svenska etc.
  • Vi ska dessutom skaffa fram allmän- och tandvård inom 30 dagar till alla barn och sjukvård som inte kan anstå till alla vuxna. Med brist på läkare och sjuksköterskor och som dessutom oftast inte talar rätt språk d.v.s. Arabiska, Tigrinja, Pashtun, Dari etc.
  • Vi ska alfabetisera alla analfabeter på deras egna hemspråk och det sker bara på två platser i landet.
  • Vi ska inte (låta) bosätta alla invandrare tillsammans för det skapar ghetton och ytterligare utanförskapsområden som alliansen skapade 30 stycken nya fräscha av under sina åtta år vid makten. För att inte glömma de ca 50 no go-zonerna som olika myndigheter inte kan gå in i ofredade.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s