Åsa Romson pudlar om ”Nazistfadäs”

Efter gårdagens, iofs något konstruerade partiledardebatt, har Åsa Romson fått duktigt med stryk. Anledningen till avhyvlingen är att hon undslapp sig att jämföra migranters drunkningsdöd på Medelhavet med vad som försiggick i Nazisternas dödsläger.

Framför allt går kränkthetens vågor höga för judarnas skull. Om vi nu ska gå in på etniciteter så var det inte bara judar som systematiskt slaktades. Även romer och slaver slaktades just för att dom var romer och slaver. Om vi lämnar etniciteten bakom oss så slaktades också homosexuella, fackföreningsfolk, socialdemokrater och kommunister och intellektuella som inte vill hylla Nazismen.

Per Gahrton, som visserligen i viss mån talar i egen sak, försvarar i Aftonbladet Kultur Åsa Romson och Gahrton har en poäng.

Ur Romsons och Gahrtons perspektiv så är Medelhavet på väg att bli ett Auschwitz. Gahrton skriver

“Om EU och FN och det globala systemet inte tar sig samman och börjar agera som om alla människor hade lika värde, hur länge tror då alla dagens häcklare det kommer att dröja innan EU:s patrullbåtar börjar skjuta skarpt på flyktingfarkosterna i syfte att sänka dem?”

Faktum är att, om inte strömmen av migranter kan stoppas, så kommer fler människor att dö. Och hur ska strömmen stoppas, det är det som är intressant?

Gahrtons fråga kan tyckas extrem men det är den inte. Till slut blir det så att det helt enkelt inte längre finns plats för flera migranter i Europa. Har vi inte till dess löst problemen så att människor hellre stannar kvar i hemländerna än att vara beredda att dö för att komma till Europa så kommer Gahrtons fråga att bli berättigad.

”…hur längekommer [det] att dröja innan EU:s patrullbåtar börjar skjuta skarpt på flyktingfarkosterna i syfte att sänka dem?

Den dagen EU fattar ett formellt beslut om att göra precis detta, den dagen blir Medelhavet ett Auschwitz. Och detta har inte ett dyft med Nazism att göra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s