Vänsterns flathet ger fler terrorister

Anders Lindberg, AB, skriver i ett ledarstick den 23:e maj att ”Högerns populism ger fler terrorister”. Sedan angriper han, med diverse sedvanliga härskartekniker, de som opponerar mot Stockholm stads policy att hantera hemkomna stridande från bl.a. IS i Syrien.

Det oppositionen mot policyn vänder sig mot är:

d) Efterperspektiv: när en person vill lämna en våldsbejakande extremistisk gruppering eller kommer hem från strider utomlands är det avgörande med anpassade inkluderande insatser. […]

När det gäller personer som deltagit i strid är hälsoinsatser med största sannolikhet ett stort behov. Därför är det viktigt med samverkan mellan socialtjänstens socialpsykiatri och missbruksenheter, samt vårdcentraler och psykiatrin (PTSD, trauma etc.).

När det gäller försörjning är det viktigt med samarbete mellan socialtjänstens försörjningsstöd, Jobbtorg och andra insatser vid arbetsmarknadsförvaltningen, samt länk till Arbetsförmedling.

Slutligen, är boendefrågan en förutsättning som behöver fungera och därför bör även bostadsbolagen ingå i en samverkan under efterperspektivet.

Anders Lindberg väljer i sin sedvanliga, obegriplig för alla utom han själv och hans närmsta sympatisörer, visdom att, som han anklagar opponenterna för att göra, missförstå medvetet. Lindberg skriver:

Kritiken är så korkad att klockorna stannar. För det första,kanske gammaldags att påpeka, är inget av detta sant. Det finns inget ”vips” och ingen ”maximal komfort”, mer än i högerpopulismens retorik.

För det andra är de metoder som egentligen angrips, alltså det förebyggande arbetet mot terrorism, just det som har störst möjlighet att fungera.”

Det Anders Lindberg så ytterligt medvetet väljer att missförstå är sakfrågan.

Hemvändande folkmördare, våldtäktsmän, slaktare och i övrigt opportunistiska våldsmän ska gripas av polis, utredas av åklagare, ställas inför domstol och dömas för de brott mot mänskligheten de har begått.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s