Emopjunk rulez

Johan Westerholm skriver idag som slutkläm i senaste posten på sin, i allt utmärkta blogg, om Arena Idé:s debattinlägg i dagens Dagens Nyheter om “Invandringens vinst: 900 miljarder”.

“Är det inte bättre att en gång för alla erkänna motiven, de humanistiska i Olof Palmes tradition, istället för att försöka klä något i kläder som bara går sönder hela tiden?”

Det monumentala problemet är ju att det är precis det man gör! Hela den s.k. migrations- och integrationspolitiska debatten går ut på just detta emotionellt baserade pjunk.

Eftersom man aldrig någonsin kan uppbåda en enda siffra som bekräftar tesen att invandring är positiv så drivs man av sina känslor för vad man anser vara rätt och riktigt att ljuga, felcitera, gå “out of scope” eller aggregera bort alla faktiska sakargument som tyder på motsatsen.

Man erkänner dagligdags precis det “humanistiska” (mera om detta i en annan post) fast man klär det i kejsarens nya kläder. En falsk och förljugen verklighet som bara existerar i ideologiskt och emotionellt överhettade hjärnor.

Allt som kan “bevisa” att övermåttan invandring är positiv för Sverige är sant och rätt och alla andra siffror, för att citera den Miljöpartistiskt sponsrade raplåten, är bruna siffror.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s