Miljöpartiets gränslösa kamp för vanvettet

Två debattörer för Miljöpartiet skriver i AB debatt i dag om hur ”Sverige står inför en möjlighet av historiska mått”.

Det man talar om är givetvis invandrare och artikeln illustreras av en bild med tre kvinnor.

Debattörerna menar givetvis att om alla(?) invandrare (som vill och tror att dom kan) blir egna företagare så löser sig omedelbart alla problem.

Fram för ytterligare ett snabbspår, one-stop shops för företagare och översätt alla blanketter så är alla problem lösta. Låt alla dessa initiativrika människor starta företag så, vips, löses alla problem. Tag tillvara drivkraften! Upprepa! Tag till-vara driv-kraften. Se kom-pe-ten-sen!

Givetvis tror MP, liksom så många andra, att bara för att X är sant i hemlandet är det också sant här. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt. Men den lilla detaljen bortser man hemskt gärna från.

För den som så senaste Uppdrag Granskning kan man konstatera två saker. Här fick Miljöpartiet både sina företagande entreprenörer i form av bostadsskojarna och också offren i form av de som inte hade mycket val än att betala i god tro.

Med miljöpartiets politik ska vi ha fler bostadsskojare (fast nu är jag något elak) och flera offer i bostadsbristens spår. Att det inte finns resurser nog spelar ingen roll för Miljöpartiet. Vi ska öppna gränserna och släppa in flera till kaos, utarmning och brist på det mest basala: bostad, arbete och god utbildning.

Varför spelar misär ingen roll för Miljöpartiet? Varför anser man att antalet mottagna ska vara högt när det just nu inte finns resurser? Är det så att självgodheten mäts i räknade pinnar = mottagna människor?

Bryr sig verkligen inte Miljöpartiet om hur det går för de människor vi tar in? Det handlar faktiskt om människor. Som du och jag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s