Mångkultur skrämmer – apropå debattartikel på VLT

Den förre vänsterpartistiska rikdagskvinnan Inga Lantz skriver ett debattinlägg, “Mångkulturellt skrämmer”Vestmanlands länstidnings – VLT – debattsida.

En av läsarkommentarerna kommer från signaturen “Anna M”. VLT ger bara 1000 tecken i kommentarer så jag får väl skriva nått på bra mer än så här istället.

Signaturen Anna M skriver något som jag helt enkelt inte kan låta passera obemärkt.

”Vilken otroligt osaklig debattartikel. Förstår inte alls vad rädslan bottnar i? […] Det existerar ingen “systemkollaps”, och siffrorna i debattartikeln stämmer inte alls med verkligheten idag.”

Det finns, med undantag för referens till gamla siffror från, tror jag, november 2015 om 10.000 personer i veckan inget osakligt med Inga Lantz debattinlägg. Faktum är att jag upplever precis samma känslor.

Anna M hävdar att det inte existerar någon systemkollaps. Totalt sett har naturligtvis inte det svenska samhället slutat att fungera, men alltför många funktioner är så pass hårt ansträngda att vi nog i alla fall kan tala om partiella kollapser. Bl.a. är funktionen inom socialtjänsten, skola, vård och omsorg och folktandvård mycket hårt prövade på allt för många platser i landet vilket ger stora undanträngningseffekter.

Vi ska också ta till oss de skrämmande siffror om asylsökande och deras barns deltagande i arbetslivet – på osubventionerade arbeten och i eget företagande – som den centerpartistiske riksdagsmannen Staffan Danielsson lät riksdagens utredningstjänst, RUT, ta fram och publicera på sin blogg.

Siffrorna visar att efter 8 år är 25 procent i osubventionerat arbete eller eget företagande. Efter 15 år har siffran bara stigit till 34 procent. Denna studie baserar sig på samkörning av ett antal olika databaser hos Statistiska centralbyrån, SCB, och ger ett bättre värde än de, troligen grovkorniga AKU-baserade, siffror som hitintills gjort gällande att 50 procent invandrare är i sysselsättning/arbete efter 8 år och runt 65 procent efter ca 12-15 år.

Vi ska samtidigt vara medvetna om att arbetskraftsmåttet måste upp till ca 72 procent för att vi ekonomiskt ska gå plus minus noll! D.v.s. allt under den gränsen är en ren kostnad för skattebetalarna och först ovanför gränsen bidrar invandringen faktiskt till landets ekonomi i positiv bemärkelse.

139403301957111565540114

Den mest intressanta delen av Anna Ms inlägg säger:

”Och varifrån kommer kommentaren om slöjor? Det är som om en västerländsk kvinna skulle tvingas ta av sig på överkroppen, som män gör i många sammanhang. Vi kan inte TVINGA folk till en viss klädsel. Det är väl inte humant någonstans!? Snacka med kvinnorna i slöja istället! Många bär den helt frivilligt. Att förbjuda slöja gör inte att vi motarbetar kvinnoförtryck…”

Jämförelsen med att tvinga kvinnor att ta av sig på överkroppen är måhända känslomässigt korrekt men i övrigt absurd.

Vi ska inte glömma bort vårt egna kristna inflytande på vårt eget samhälle och jämföra då och nu. När också svenska kvinnor dolde det mesta av sina kroppar med långa ärmar, fotsida kjolar och hattar eller hucklen. När i viss mån musik och dans var synd.

Ingen tvingade svenska kvinnor att kavla upp ärmarna och korta av sina långa kjolar och lägga hatten på hatthyllan. Men upplysningen, i alla fall vad jag menar med upplysning, lärde oss alla att gamla seder var förlegade. Nu importerar vi gammaldags boktrogen religiositet tillsammans med uråldrigt patriarkala uppfattningar genom att så gott som majoriteten av de invandrare som kommer till landet kommer från samhällen vars sociala utveckling har stått still.

Att förbjuda slöja låter sig svårligen göras, men jag konstaterar att vår naiva undfallenhet mot utövare av gamla seder och bruk stärker kvinnoförtrycket och därmed tar vårt sekulariserade och utvecklade samhälle många kliv tillbaka.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s