Skallet går mot medborgargarden – Rätt eller fel?

Ända sedan antalet nordafrikanska unga grabbar och unga män började bli ett problem har polis och domstolar haft svåra problem. Polisen beklagar sig bittert över att åklagare och domstolar släpper ”barnen” och domstolarna har seriösa problem med uppgiven och verklig ålder på ”barnen”.

Medborgare och affärsidkare har också problem för ”barnen” snattar och säljer, stjäl, gör inbrott, säljer lättare narkotika, rånar och misshandlar. Ibland ägnar dom sig, i alla fall i ett uppenbart fall, åt gruppvåldtäkt som inte straffats nog.

Som svar på polisens och rättsväsendets ineffektivitet har, tyvärr, vissa grupperingar med mer eller mindre dunkla motiv växt upp. Dessa utpekas i MSM som regelrätta medborgargarden och lynchmobbar och påstås rikta in sig mot de s.k. ensamkommande flyktingbarnen.

Jag betvivlar att det handlar om ensamkommande i dessa fall. Snarare står det ganska klart att det är just de nordafrikanska yrkeskriminella som är måltavlan men MSM envisas med att det ska gälla just ensamkommande och man försitter inte heller en enda chans att kalla dessa för, just, barn! Medelåldern är för övrigt ca ca 17 år och även om en 17-åring i lagens mening är ett barn så är hen i mina ögon långt ifrån ett barn.

Polisen ägnar nu allt mer energi, inte åt brottslingar, utan åt dessa medborgargarden.

Sant är att Soldiers of Odin med ursprung i Finland startades av en Mika Ranta, en nazist. Stockholmsgrenen startades av Mikael Johansson, en f.d. Nationaldemokrat.

Det är givetvis problematiskt att personer med stark högeranknytning börja fylla det tomrum som lämnas av bristande lagstiftning, vars tillkortakommanden visar sig i dessa föränderliga tider, och av polisen. Det är normalt ofta just denna grupp som lyckas bli omtalad och även andra stadsvandrare får numera klä skott som nazister.

Vänsterns extremister försitter sällan chansen att gå i närkamp.

Fortfarande gäller att vem som helst har rätt att gå ut och gå och, vid behov, ingripa mot pågående brott. Men den som träder över gränsen och ingriper fel, med onödigt våld eller provocerar, ska givetvis straffas och det må vara du eller jag eller en person med extrema höger-, eller vänster-, sympatier.

Framförallt bör kanske MSM ställa sig själva frågan, varför dyker det upp medborgargarden på våra gator? Är det inte så att samhället håller på att misslyckas med det sociala kontraktet? Ingen rök utan eld, eller?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s