Våldtäkt – det handlar om män OCH kultur

Dana Pourkomeylian skriver om våldtäkterna på AB Debatt 28/7-16. Rubriken som har satts är ”Våldtäkt – det handlar om män, inte kultur”.

”98% av alla gärningsmän vid våldtäkt är män.” Tja, hur kontrar man det? Det är ju sant. Tyvärr ligger det i en del mäns natur att vilja stoppa sina maskformiga bihang nummer två (det externa) i olika hål. Det kan vara i fleshlights, kvinnor, andra män eller uppborrade hål i lämpligt placerade kylskåp.

Vi har i årtionden i det här landet bedrivit ett ytterst medvetet arbete med att upplysa både män och kvinnor och det synnerligen olämpliga och brottsliga i vissa beteenden. Som t.ex. att, för en man, överfalla en kvinna och manifestera sin makt över henne, via hennes kropp, med sitt kön. För det mesta fungerar det.

Det finns dock en och annan atavistisk katt bland de mera upplysta hermelinerna. Män som har regredierat tillbaka till det ohämmade patriarkala våldsbeteendet. Ofta förstärkt av alkohol eller narkotika. Ibland av psykisk sjukdom. Men inte längre av det skälet att vår kultur uppmanar män att dominera kvinnor för det gör det faktiskt inte. Trots bara magar, tighta jeans, topless eller bikinis. Eller ens bara för att det är en kvinna.

Det pratas både för och emot s.k. svenska värderingar idag. Att män inte har rätt att bete sig som grottmänniskor är inte en svensk värdering. Det är en västerländsk värdering. Inte en kristen värdering om man undantar buden ”Du skall älska din nästa som dig själv” (Matt 22:39) (vilken man vill våldta sig själv analt även om det går med en dildo?) och ”Allt vad ni vill att människor skall göra för er, skall ni också göra för dem” (Matt 7:12) vilket för mig betyder att det är OK för mig att vålta om jag själv vill bli våldtagen.

Men det är väl ingen som vill bli våldtagen? Utom en och annan BDSM-anhängare kanske. Och det under kontrollerade former.

Likväl händer det. Ständigt. Våldtäkter sker. Och mörkertalet finns där men ingen vet egentligen hur stort det är. Oftast sker övergreppen i hemmet. Oftare, troligen, mellan män och kvinnor som redan har eller har haft en relation med varandra.

På senare år har det dock börjat ske något. Kvinnor antastas tämligen ogenerat av män, både av enstaka män men också av män i grupp. Som om antal höjer modet och så är det nog.

Det har börjat ske gruppvåldtäkter. Grupper av män samlas runt en kvinna, ofta påverkad bortom redlöshetens gräns men hon kan lika gärna vara mentalt funktionsnedsatt. Ibland kan hon vara nykter.

Alla eller de flesta männen i gruppen turas om att förgripa sig på kvinnan. Att kalla det för att ha sex är en vedervärdig eufemism. Männen anser kanske att dom har sex men för kvinnan handlar det bara om att tjäna som ett hjälplöst kärl för männen att runka av sig brunsten i när högerhanden inte duger.

På senare år har det också börjat ske fler och fler övergrepp på kommunala badhus. Unga flickor, småflickor, kvinnor men också pojkar får finna sig i tafs, tillrop, blickar, förföljelse och våldtäkter. Att bli tafsade på i bubbelpoolen, att få fingrar och händer innanför baddräkten, att ha män tätt efter sig i vattenrutschkanan.

Vad har gått fel? Har vi pojkar och män som har uppfostrats enligt våra västerländska ideal drabbats av någon slags gruppsykos? Har våra könsorgan plötsligt börjat dominera över våra hjärnor? En del har för övrigt alltid kallat mannens könsorgan för ”lillhjärnan”.

Det blir den logiska slutsatsen av Dana Pourkomeylians debattinlägg i AB. Vi MÄN, vi *LI*DER*LI*GA* råa sällar med våra irriterande maskformiga bihang som hela tiden propsar på utlösning! Som hon skriver: ”98% av alla gärningsmän vid våldtäkt är män.” Och vem kan argumentera mot det?

Men frågan är vilken sorts män är det som är orsak till dessa uppflammande övergrepp? Är det vi män som uppfostrats med västerländska värderingar? Eller kan det handla om män som uppfostrats i en anda där kvinnor är och ska vara underställda mannen? Där kvinnor inte är egna personer om dom inte har en man med sig? Där kvinnor ska täcka varje millimeter hår och hud för att inte driva männen runt ikring från vettet av parningslust? Eller lust att äga och dominera och att använda sexuellt våld för att tillskansa sig makten och kuva lusten?

Pourkomeylian hävdar att det nu pågår en jakt på syndabockar och att rasifierade män är dessa syndabockar. Som ju polisen kommit fram till är majoriteten av badhusmarodörerna invandrade och ofta av Afghanskt, men kanske också arabiskt, ursprung. Vittnesmål om övergrepp på andra håll pekar inte direkt på blonda, blåögda och på klingande svenska talande män utan om mörkhyade, svarthåriga män som, om dom ens talar svenska, gör det med kraftig brytning.

De som letar syndabockar är män som jag, menar Pourkomeylian. Svenska män uppfostrade med de västerländska värderingarna. Vi måste till varje pris hitta någon annan att kasta skulden på när vi har varit ute på våra maktfullkomliga och sedeslösa räder mot allt kvinnligt.

Tänk, jag tror faktiskt att Pourkomeylian har totalt fel, även om jag kan förstå hennes önskan om att hennes fantasi är sann. För det är en fantasi som Pourkomeylian när. Den att invandrare från samhällen som representerar värderingar som är oss här i väst totalt främmande inte är de som är de skyldiga.

Tyvärr kommer det nog inte att bli lätt att vederlägga vare sig hennes uppfattning eller någon annans. Vi har Brottsförebyggande Rådet – BRÅ – var uppgift det rimligen borde vara att tidigt se trender inom olika typer av brottslighet och studera dessa. Att samla fakta, skapa statistik och komma med förslag på åtgärder. Tyvärr gör BRÅ, troligen av ideologiska skäl – samma som Pourkomeylians, inte sitt jobb. Inte heller visar ansvarig minister, Morgan Johansson, någon som helst vilja att gå till botten med problemet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s