11 procent islamistiska barn i Göteborg?

Nyligen publicerade Varken Hora Eller Kuvad, VHEK, resultatet av en undersökning gjord bland elever mellan tolv och 18 år i elva skolor i olika områden i Göteborg. Undersökningen var ämnad att studera hedersproblematiken men kom att avslöja ett annat mycket intressant och också skrämmande resultat.

Av de 1200 elever som svarade visade det sig att elva procent stöder Daesh, d.v.s. ISIS, och/eller den salafi-islamism som ligger bakom Daesh och jihadismen! Av 1200 är det alltså 120 barn och ungdomar som stöder en ohyggligt strikt tillämpning av Islam. En tolkning som delas av den Saudiarabiska wahabismen och salafismen som utgör det Muslimska Brödraskapets hustolkning av islam.

I Sveriges Radios program Studio Ett fredagen 28:e oktober medverkade Göteborgs, mig veterligen, enda integrationspolis Ulf Boström. Enligt Boström är undersökningens resultat ännu mycket värre än så.

Av de 1200 som svarade är ca 51 procent muslimer d.v.s. precis över 600 stycken. Om man från dessa 600 räknar bort 16 procent som ”normalt” brukar utgöras av shiamuslimer kvarstår då strax över 500 elever som bör vara sunnimuslimer.

Detta är viktigt! Shiamuslimer har inte mycket att hämta hos vare sig den sunnidominerade salafi-islamismen eller wahabismen.

Av de kvarvarande 500+ visar det sig att över en tredjedel, alltså kanske ca 35 procent, stöder den tolkning av islam som lett till en av vår tids värsta övergrepp på människor i en religions namn.

Ca 150-180 barn och ungdomar stöder alltså extrema varianter av islam som gett upphov till jihadism, Al Qaida, Al Shabab, Boko Haram och Daesh! Extrema varianter som statsunderstöds av Saudiarabien och som omfattas av Muslimska Brödraskapet!

Men det kan vara än mycket värre än så! Undersökningen visar inget av hur pass konservativ uppfattning i övrigt man har när det gäller islam och därmed samhället i övrigt, och man kan vara mycket konservativ i den bemärkelsen utan att för den delen gå över gränsen till att bli en salafi-islamist eller ens en våldsbejakande sådan.

Detta visar på den dolda faran med den invandring vi har haft och fortfarande har från en av de mest problematiska hörnen på jorden; Mellanöstern men också bl.a. Somalia!

Vad detta innebär kommer vi att få veta i framtiden, när dessa barn och ungdomar växt upp, bildat familj och fått egna barn. När dom, likt Mehmet Kaplan, Yasri Khan, Omar Mustafa och otaliga andra infiltrerat svensk politik och samhället i övrigt och kanske bidragit till att förändra det i grunden på ett sätt som bara dom vill.

Allt för att få till stånd ett kalifat?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s